سقف کشسان
سقف کشسان را میتوان یکی از مدرنترین انواع سقف کاذب دانست. این سقف از پارچهای از جنس PVC ساخته میشود که دارای قابلیت کشسانی است. به این معنی که میتوان با گرمادهی به پارچه، آن را به اندازه مورد نظر کش آورد و سپس روی پروفیلهای ویژهای نصب کرد. از پارچه کشسان میتوان بهعنوان دیوارپوش نیز استفاده کرد که به آن دیوار کشسان گفته میشود. سقف کشسان و دیوار کشسان دارای قابلیت نورپردازی هستند که این قابلیت از عناصر مهم زیباسازی دکوراسیون به حساب میآید.
سقف کشسان یک فناوری جدید در رده پوششهای داخلی ساختمان است که اولین بار توسط شرکت باریسول ابداع و تجاری گردید به شکلی که هماکنون در اکثر کشورهای دنیا از جمله ایران به عنوان یک راهکار بسیار عالی، توجیهپذیر و اقتصادی برای پوششهای داخلی ساختمان بهکار میرود. این نوع پوشش داخلی به لحاظ ویژگیهای خاصی که دارد از یک بخش یا ماده تکمیلکننده ساختمان به بخشی از چیدمان طراحان داخلی تبدیل گردید. این نوع از پوشش اگرچه نام سقف را به دنبال خود میکشد تنها در سقف اجرا نمیشود، میتوان این نوع از پوشش را بهصورت دیوارپوش یا پوششی برای اشیاء یا لوازم سهبعدی هم درنظر گرفت و آن را بهصورت معلق بهعنوان تزئینات داخلی بهکار برد اما همچنان بیشترین کاربرد این نوع از پوشش برای سطح مسطح علیالخصوص سقف است.
نوعی از پارچه pvc با خاصیت انعطافپذیری بالا، کشش، پایداری و مقاومت کافی ماده اصلی و تشکیلدهنده سقف کشسان است. این نو پیویسی بهوسیله گیرههای نگهدارندهای که در اطراف سازه بر روی ریلهایی قرار میگیرد پارچه پیویسی را روی سقف ثابت نگه داشته و از تغییر فرم آن جلوگیری میکند در هنگام نصب پوشش برای فرمدهی و صافکردن حین نصب معمولاً بهوسیله دستگاههای گرمازایی که از فاصله یکی دو متری حرارت را به پارچه مخصوص منتقل کرده و آن را از دو سمت کشش میدهند. به همین دلیل است که این نوع سقف به سقف کشسان» یا «سقف کششی معروف شده است.
این نوع از پوشش دارای ضخامتی از حداکثر ۸/۰ تا ۱ میلیمتر است که در هر مترمربع حدود نیم کیلوگرم وزن دارد اما میتواند تا ۲۰۰ کیلوگرم وزن را تحمل کند. پارچه بهکار رفته در سقف کشسان کاملاً ایمن، ضدحریق، در مدلها و طرحهای مختلف شفاف، نیمه شفاف، مات و براق وجود دارد. این پارچه قابلیت چاپ با کیفیت را داشته و میتواند تلفیقی بهیادماندنی از طرح و رنگ و شکل را ایجاد کند. مواد تشکیلدهنده سقفهای دکوراتیو کشسان ۹۰ درصد از نوع بسیار خاص پیویسی و ۱۰ درصد پلاستیک استایلر است. سقفهای کشسان تنها نوع سقف کاذب هستند که قابلیت استفاده برای انواع فضاهای مسکونی، تجاری، صنعتی، نمایشگاهی و تجاری را به صورت همزمان دارد. به جرأت میتوان گفت که آینده صنعت سقف کاذب و همچنین چیدمان¬های ثابت در گروه این مدل از پوشش فناورانه است.
سقفهای کشسان در هر ابعاد و مساحت میتواند نصب شود. این مزیت برجسته در سقف کشسان از این جهت حائز اهمیت است که این نوع سقف تنها از طریق محیط نصب میشود بنابراین بهسادگی و خوبی میتواند هر نوع تاسیسات را در پشت خود پنهان کند بدون این که نیاز باشد نگهدارنده خاصی در سقف برای آن تعبیه گردد. در اطراف محیطی سازه که یا دیوار است یا لبههای کناف و گچبری ریلهایی نصب میشود، روی این ریلها به فواصل مشخصی گیرههای نگهدارنده قرار میگیرد و پارچه را از طرفین میکشد. تقریباً تمام انواع پوششهای کششی که بر روی دیوار یا سقف نصب میشود از همین روش استفاده میکند اما در طرحهای آزاد و همچنین سهبعدی نیاز به اسکلت یا نگهدارندههایی متفاوت هست.
نورپردازی یکی از برگ برندههای مهم سقف کشسان است، سقف کشسان میتواند هم سه نوع نورپردازی را به تنهایی به تفکیک و تلفیق ارائه کند. نورپردازی از پشت این قابلیت را به سقف کشسان میدهد که نور یکدست و یکنواخت را درفضا منتشر کنید. همچنین اگر پوشش کششی در مسیر نور طبیعی مثل نورگیر یا پنجره قرار گیرد میتواند بهخوبی نور طبیعی را از خود عبور دهد. میزان عبور نور مصنوعی یا طبیعی بر روی سقف کشسان بسته به نوع پارچهای که استفاده میشود، مات یا براق قابل تنظیم است. همچنین میتوان نورهای بیرونی از نوع LED یا هر نوع دیگری لامپ سقفی را روی آن نصب کرد.
پوششهای مطرح و متداول سقف کشسان عبارت است از
سقف کشسان براق(lighter): نوعی از پوششهای مخصوص سقف کشسان است که به نام براق شفاف شناخته شده و بیشتر میزان نور را از خود عبور میدهد. این نوع پوشش بیشترین دامنه توزیع و عبور نور را دارد.
سقف کشسان مات (Opaque): سقف کشسان مات دارای توزیع نور کاملاً یکنواخت است اما میزان عبور نور کمتری نسبت به نوع براق دارد. منبع نور را کاملاً پوشانده و برای طراحیهای ساده بسیار مناسب است.
سقف کشسان نورگذر (Transparent): در این نوع سقف کششی که به نوع شفاف نیز معروف است بیشترین شفافیت برای عبور نور وجود دارد. این نوع از پوشش برای فضایی که نیاز به عبور نور طبیعی است زیاد استفاده میشود.
سقف کشسان ساتین (Satin) : سقف کششی ساتین در واقع حد اعتدال بین سقف مات و براق است. این نوع پارچه میزان عبور نور نسبی داشته و بسیار پر استفاده است.
سقف کشسان پارچهای: گرانقیمتترین نوع از پوششهای استفادهشده در سقفهای کشسان است، ظرافت و بافت بسیار خاصی دارد که برای فضاهای مجلل و سبک بیشتر استفاده میشود.
سقف کشسانی براق: از اسم این سقف کشسانی کاملاً مشخص است که شبیه زرورق است. لازم به ذکر است که تمام پوششهای معرفیشده قادر به چاپ تصویر بوده و شبیهسازیهای طبیعی مثل آسمان مجازی با فیبرنوری کار و سقف براق بیشتر اجرا میشود.
جنس پارچه سقف کشسان از ۹۰% PVCو ۵% پلاستی سایزر و ۵% افزودنیهای مجاز تشکیل میشود. پلاستی سایزر موجود در سقف کشسان موجب ایجاد ویژگی کشسانی در آن میشود. ضخامت سقف کاذب کشسان از ۱۸/۰ تا ۲۵/۰ میلیمتر بوده و جزو متریال بسیار نازک و سبک ساختمانی است. این سقفها به دلیل وجود زینک اکساید، که کشنده و از بین برنده باکتری وقارچ است، آنتی باکتریال محسوب میشوند و به علت فراوانی کلر در فرمولاسیون آن، سقف کشسان ضد اشتعال و اصطلاحاً نسوز است.
سقف کشسان به انواع سقف کشسان مات، ساتن، لاکر (آینهای)، ترنسپرنت، گلکسی، برلیانت و کلودز تقسیم میشوند. در بین این سقفها، سقف کشسان لاکر دارای تنوع رنگی فوقالعادهای است که شامل بیش از ۱۵۰ رنگ میشود. نکتهی قابل توجه در سقفهای کشسان امکان چاپ بر روی پارچههای سقف کشسان است. مشکلی که پیشتر چاپ سقف کشسان با آن روبهرو بود، عرض چاپ نسبتاً کم (به میزان ۲۰/۳ متر) بوده است. اما این مشکل توسط گروه صنعتی لابل با در اختیار گرفتن دستگاه چاپ UV حل شده است این دستگاه، اولین دستگاه چاپ با عرض ۳۰/۵ متر در ایران است. به کمک دستگاه چاپ سقف کشسان میتوان در پروژههای ساختمانی بزرگ، سقف لابل را بهصورت یکپارچه و بدون درز چاپ کرد. این چاپها در کمترین زمان و با بهترین وضوح انجام میگیرند.
برای نصب سقف کشسان نیاز به ابزار ویژه نصب است. ابتدا پروفیلهای ویژه به دور تا دور محل نصب، پیچ میشوند. سپس با استفاده از گیره نگهدارنده چهار طرف سقف بهصورت معلق نگاه داشته میشود. در این مرحله، گرمادهی با استفاده از هیتر ویژه نصب سقف کشسان آغاز میشود. اما هیتر سقف کشسان چیست؟ هیتر سقف کشسان با استفاده از زاویه و پرتاب درجه هوای مناسب میتواند گرمای موردنیاز سقف را تامین کند. هیتر ویژه سقف کشسان با هیترهای صنعتی دیگر از نظر زاویه پرتاب هوا متفاوت است.
هیتر توسط یک نفر با فاصله معینی از سقف، بهطوریکه گرما موجب سوختن سقف نشود، نگاه داشته میشود و شخصی دیگر با استفاده از کاردکهای ویژه نصب سقف کشسان شروع به جا انداختن لبه های سقف به درون پروفیلها میکند. این کار از گوشهها شروع میشود. پس از نصب گوشههای سقف گیره¬ها برداشته شده و قسمتهای دیگر سقف نیز نصب میشود. درنهایت سقفی کاملاً یکپارچه، بدون چروک و شکمافتادگی نصب شده و تمام درزهای بین سقف و دیوار با استفاده از نوار درزگیر بسته میشود تا از ورود حشرات و گردوغبار به پشت سقف جلوگیری شود.
✅قابلیت چاپ تصاویر دلخواه روی سقف کشسان
✅قابلیت شستشو و نگهداری بسیار آسان
✅قابلیت جابجایی و انتقال به مکان جدید
✅ضد آب و ضد رطوبت
✅سقف کشسان آنتی¬باکتریال است
✅مقاوم در برابر اشتعال
✅ضد گردوغبار
✅ ۵۰ سال طول عمر
✅ ۱۲ سال گارانتی سقف کشسان لابل
منظور از قابلیت جابجایی این است که اگر مجبور به اثاثکشی و تغییر مکان باشید، امکان این وجود دارد که پارچه و ریل را از سقف جدا کرده و به محل جدید ببرید. سپس میتوانید دوباره آن را بر روی سقف محل جدید نصب کرده و همانند روز اول از آن بهره ببرید. ناگفته نماند که منظور از غیرقابل اشتعال بودن پارچه سقف کشسان این نیست که این پارچه کاملا ًدر برابر آتش مقاوم است، بلکه هنگام آتشسوزی این پارچه فقط جمع میشود و هرگز آتش نمیگیرد. این سقف چکه نمیکند و از گسترش آتشسوزی جلوگیری مینماید. برای نصب سقف کشسان از پروفیلهای آلومینیومی یا پروفیلهایی از جنس PVC استفاده میشود که دارای قابلیت انعطافپذیری بوده و گزینه مناسبی برای ایجاد خم، اشکال گنبدی یا بسیاری از اشکال دیگر میباشند.
آرک و کاربرد آن در دکوراسیون ساختمان
واژه آرک به معنای قوس یا کمان بوده و در یک دهانه، برای انتقال بار عمودی وزن به تکیهگاهها ایجاد میشود، قسمت مهمی در معماری ساختمانها میباشد. طاقها از لحاظ ساختار هندسی به سه دسته طاقهای سهمی، نیم دایره و بیضوی تقسیم میشوند. گاه به صورت گنبدی هستند و گاه به صورت زنجیرهای پشت هم قرار میگیرند. برخی از طاقها هم شکل نیمه استوانهای دارند.
آرک که در گذشته به استحکام سازه کمک میکرد در حال حاضر، بیشتر جنبهی نمایشی و زیبایی داشته و برای جداسازی دو فضا به کار میرود. شاید در نگاه اول به نظر بیاید که این نوع معماری مدرن نبوده و بسیار شلوغ است. اما با سیستم کناف طرحهای مدرن و سادهای قابل اجرا میباشد که با معماری روز دنیا و طراحی مینیمال و ساده همخوانی دارد.
با وجود اینکه آرک در سبکهای طراحی دکوراسیون داخلی که بر پایه سنتهای قدیمی استوار هستند، بیشتر دیده میشوند در خانههای امروزی هم میتوان از آرکها در فضاهای گوناگون استفاده کرد و زیبایی منحصر به فردی به خانه بخشید لذا در این مقاله به بررسی کاربردهای آرک در قسمتهای مختلف دکوراسیون داخلی خانههای امروزی میپردازیم.
امروزه آنچه از نام آرک در میان همگان رواج یافته است تزیینات سقف اپن آشپزخانه هاست که گاها به اشکالی غیر از قوس نیز منجر میشوند. این نوع سقفها در حقیقت نوعی سقف کاذب هستند که برای فضاهایی همچون اپن آشپزخانه مورد استفاده قرار میگیرند و اکثرا بیشباهت به معنای اصلی آرک یا طاق میباشند.




طاقها در نمای بیرونی خانه، جلوهای زیبا و تاریخی به خانه میبخشد که تاکیدی بر معماریهای کهن و اصالت خانهها دارد.
از این دربها نزدیک به ۴۰۰۰ سال است که استفاده میشود، خصوصاً مردم رومانی در گذشته به وفور از این دربها در ساختار خانههای خود استفاده میکردند، از این رو نمیتوان این مدل درب را امروزی نامید. این دربها واقعا عالی بوده و نه تنها ساختمان را زیبا میکنند، بلکه نقش ساختاری نیز دارند؛ معمولاً، فشار بار ساختمان بر روی قسمت بالایی این دربها به دو طرف درب منتقل شده، سپس به پایین درب میرسد.



درزگیری و نقاشی کناف
بعد از نصب پانلها و قبل از شروع نقاشی ساختمان، باید بتونهکاری کناف را انجام داد. بتونهکاری کناف به دقت و مهارت زیادی نیاز دارد. اگر اصول و نکات فنی مهم در هنگام بتونهکاری رعایت نشود، نقاشی ساختمان دچار مشکل خواهد شد. برای پیشگیری از این اتفاق، باید نکات مهم را در هنگام بتونهکاری رعایت کرد تا احتمال بروز مشکل به صفر برسد.


2. وقتی میخواهید کناف را درزگیری کنید، هرگز به سراغ بتونههای معمولی، مل، ماستیک و بتونههای ساختمانی نروید؛ زیرا مواد تشکیلدهنده بتونه درزگیری از جنس پانل کناف است در صورتی که بتونه معمولی از ترکیب مل، رنگ، روغن، تینر و آب درست میشود.
3. قبل از شروع به بتونهکاری کناف، سطوح موردنظر را از هرگونه آلودگی، گرد و غبار و چربی پاک کنید. برای بتونهکاری کناف، باید این کار را در دو مرحله انجام دهید و به جزئیات نوشته شده روی پودر بتونهکاری توجه داشتهباشید.

5. نکته مهم دیگر این است که شما باید قبل از بتونهکاری، درزهای موجود را ببندید. برای این کار بهتر است از نوار کناف استفاده کنید. نوار کناف باعث میشود که بتونه روی کار بچسبد و به صورت ناگهانی درنیاید. شما میتوانید نوار کناف را از بازار خریداری کنید و روی درزهای کناف بچسبانید.

7. صحیحترین و رایجترین روش بتونهکاری این است که بتونه از بالا به پایین کشیده شود. برای این کار بهتر است از کاردک یا لیسههای بزرگ استفاده کنید.
8. بعد از پایان بتونهکاری، لازم است گودیهای کار را از بین ببرید. بهترین سمباده برای مسطح کردن کار، سمباده نازک ۱۸۰ است و میتواند سطح کار را به خوبی صاف کند.
9. بسیاری از افراد، بعد از بتونهکاری ترجیح میدهند که کنافهای آنها رنگ آمیزی شود. اگر شما هم چنین قصدی را دارید، باید روغن مخصوص زیرکاری کناف را بخرید و با کمک یک غلطک، کناف را به صورت کامل روغن بزنید. بعد از این مرحله، میتوانید رنگ آمیزی کناف را شروع کنید.
10. بتونهکاری را به فردی حرفهای بسپارید تا به بهترین شکل ممکن انجام شده و زیبایی ساختمان را چندین برابر شود.
• کاردک و لیسه معمولی نقاشی ساختمان
برای بتونهکاری کناف حتماً نیازی نیست از کاردک و لیسه مخصوص استفاده کنید. میتوانید از کاردک و لیسه معمولی نقاشی ساختمان هم استفاده کنید ولی سعی کنید لیسهای که استفاده میکنید پهنتر باشد تا هنگام بتونهکاری دو سطح کناف که کنار هم قرار گرفتهاند، موج روی سطح کار ایجاد نشود.

برای بریدن تکههای اضافی مقوای کناف و نوار بتونه استفاده میشود.

وسیلهی بعدی که در حین بتونهکاری و درزگیری کناف حتماً باید همراهتان باشد چهارسو است زیرا بعضی وقتها پیچهای اتصالات کناف تا انتها سفت نشدهاند و برای تنظیم این پیچها باید از چهارسو استفاده کنیم. البته در انتهای کاردکهای مخصوص بتونهکاری کناف یک چهارسو وجود دارد.
• کاردک و لیسه مخصوص کناف
کاردک و لیسه مخصوص بتونهکاری کناف از جنس استیل بوده، عمر و دوام بالایی دارد و کارکردن با آن راحتتر است و به دلیل پر بودن لیسه کار بسیار تمیزتر و یکپارچهتر درمیآید.

کاردک زاویه داخلی برای بتونهکاری و درزگیری در زوایای داخلی و اصطلاحاً کنجهای دیوار استفاده میشود که باعث میشود زوایای داخلی کاملاً یکنواخت و کاملاً گونیا در بیاید.
• کاردک زاویه خارجی
برای درزگیری زوایای خارجی استفاده میشود تا سطح کار کاملاً صاف و یکنواخت دربیاید.

در مورد سیمکشی نیز به نظر میآید حتما باید انجام شود. حتی توصیه میکنیم که سوکتهای هالوژنها نیز سربندی شود تا پس از رنگکاری کمترین دستکاری انجام شود. البته برقکش ساختمان ممکن است برای راحتی کار خودش تاکید کند که پس از نقاشی سیمکشیها را انجام دهد. ولی با توجه به دلایل بالا، انجام سیمکشی قبل از رنگکاری پیشنهاد میشود.

مد نظر داشته باشید که در لبههای اصلی و فابریک کناف نیازی به پخ زدن مجدد نیست ولی محل اتصال صفحات که از برش پنلها ایجاد شدهاست باید تماما پخ بخورد. در ضمن لبههای قائم نیز نیازی به پخ ندارد. این برش کوچک در محل اتصال باعث میشود بتونه کناف کاملا محل اتصال دو قطعه پنل را پر کند و پس از خشک شدن بتونه، کاملا متصل به هم و یکدست شود.

سپس تمامی درزها باید تیپ یا تور کشیده شود. در مورد تورکشی ذکر این نکته الزامی است که کلیه محل اتصالها که از صفحات مجزای پنل نصب شدهاست باید تور کشیده شود. بسیاری از نقاشها محل اتصال کناف با دیوارهای گچی را نیز تیپ میاندازند. در نظر داشته باشید که تور مصرفی حتما جوری انداخته شود تا محل برش را بپوشاند. تور کناف باعث میشود تا کناف ترک نخورد و بتونه را درگیر با پنلها نگهمیدارد.
هنگامی که شما یک لایه بتونه قبل از تیپ میزنید، مطمئن میشوید که درز ایجاد شده به صورت کامل پرشده است. بعضی از تیپهای موجود در بازار چسبندگی کمی دارند و به راحتی به کار نمیچسبند. توراندازی روی بتونه خیس باعث چسبندگی تیپ میشود. گاهی اوقات نیز کناف مصرفی خاک زیادی به خود گرفته است، چون قبل از کار کثیف شده است یا کنافکار روی آنها راه رفته است. این خاک گرفتگی پنلهای کناف، باعث میگردد تیپ یا همان تور کناف به کار نچسبد.
پس از تور کشی و خشک شدن بتونه زیر آن، تمامی درزها را به پهنای سی الی چهل سانت بتونه میکنیم. مواظب باشید بتونهکاری، کاملا یکدست و نرم باشد و صاف و صیقلی کار را بتونه کنید. با توجه به تیپی که شما زیر کار انداختهاید مطمئنا محل کار برجسته میشود، پس فکر نکنید شما میتوانید مثل بتونهکاری دیوار آن را صاف کنید بلکه باید موج بسیار نرمی در عرض سی الی چهل سانت ایجاد کنید.
کلیه کار را بتونه کنید و سپس ۲۴ ساعت صبر کنید، بتونه درزگیری در طول دو الی سه ساعت خشک میشود ولی حتما باید ۲۴ ساعت زمان بگذرد تا فعل و افعالات شیمیایی لازم در آن صورت گرفته و آماده مرحله بعد شود. معمولا برای رسیدن به بهترین حالت، نقاش دو یا سه بار بتونه درزگیری را روی تمامی درزها و محل اتصالات لایه لایه میکشد تا به بتونهکاری مطلوب برسد.
پس از این مرحله بعضی از نقاشها با بتونه درزگیری یا بتونه نقاشی یا ماستیک کناف کلیه سطحها را ماستیک میکنند. یعنی لایه نازکی به ضخامت چند دهم میلیمتر از بتونه، روی تمای سطح پنل کناف میکشیم. این کار باعث میشود که کار یکنواخت شود بسیاری از افراد ماستیک کناف را انجام نمیدهند، چون معتقدند قسمتهای وسط پنلهای کناف که صاف هستند موردی ندارند تا بتونه شوند. بتونه ماستیک باعث میشود رنگ آمیزی کناف راحتتر شود و اگر عیبی از چشم نقاش دور مانده حتما پر و ترمیم شود. ولی مد نظر داشته باشید بسیاری از نقاشها این کار را انجام نمیدهند.
بتونه درزگیری برای ماستیک خیلی مناسب نیست، چون مقداری زبر است. فرق بتونه ماستیک کناف با بتونه درزگیری همین نرم بودن آن است ضمن آنکه بتونه ماستیک دیرتر سفت میشود و کار را راحتتر میکند.
پس از انجام بتونهکاری کامل، کلیه سطوح باید سمباده شود. از سمباده نیمه نرم استفاده کنید و کل سطح را یکنواخت کنید. حواستان به درزها باشد چون شما روی آنها تور یا تیپ گذاشته اید محل اتصال پنلها صاف نمیشود. وظیفه شما ایجاد موجی نرم در محل اتصالها است تا پس از نقاشی مشخص نباشد. نگران نخهای اضافی نوار درزگیر که از کار بیرون زده نباشید چون با سمباده از بین میرود.

بسیاری از نقاشان ساختمان، از بتونه همهکاره، بتونه پلاستیک یا بتونه روغنی در این مرحله استفاده میکنند.
در مرحله آخر نیز یک سمباده نرم به تمامی کار زده میشود و دو مرحله رنگ نهایی روی کار اجرا میگردد.

گاهی اوقات نیز به دلیل گرانی برخی از بتونهها یا در قراردادهایی که قیمت پایین دارند ، نقاش بعضی از مراحل را انجام نمیدهد یا به روشی غیر اصولی کار میکند تا ضرر قرارداد را جبران نماید.
سعی کنید ابتدای کار قیمت درستی برای کار در نظر بگیرید، تا بتوانید با وجدانی آسوده کار را به اتمام رسانید. شاید در بسیاری از مواقع کم کاری در نقاشی کناف در کوتاه مدت هیچ تاثیری نداشته باشد، ولی در دراز مدت باعث کاهش عمر کار یا ترک خوردگی کناف میشود. حتی در همان ابتدای کار نیز افراد خبره میتوانند تشخیص دهد که کار درخشندگی و کیفیت لازم و درجه یک را ندارد و دلیل این امر استفاده از جنس بیکیفیت و یا روشهای غیر اصولی است.
تیویروم (TV Room)

برای پنهان کردن درهم و برهمیها باید منابع ذخیره سازی کافی را طراحی شود. استفاده از کمد دیواریهای کاذب، برای این کار یکی از بهترین راهکارهاست، که فضا را از هر گونه شلوغی عاری خواهد کرد. در صورتی که از این فضا برای مقاصد دیگر نیز استفاده میکنید و نمیخواهید تلویزیون به عنوان مرکز توجه در فضا شما تعریف شود، میتوانید از یک درب کشویی استفاده نمایید و در زمان مورد نیاز درب آن را باز کنید.

برای ایجاد یک محیط گرم در تیوی روم، میتوان از پارچه استفاده کرد، فرشهای نرم و مخملی، پردهها و بالشهای نرمی را آماده کنید تا یک گوشه دنج برای تماشای تلویزیون ایجاد کنید.

برای تیوی روم کوچک شما مجبور نیستید از لوازم جانبی زیادی استفاده کنید، از سبک مینیمالیستی بهره بگیرید و منطقه را مدرن و بزرگ نگاه دارید. استفاده از قفسهها و پردههای شفاف و شیشهای یک راه عالی برای فریب دادن چشمها به این باور است که فضای تلویزیون بزرگتر از آن چیزی است که در واقعیت وجود دارد.





سفید یک انتخاب رنگ عالی برای فضای کوچک است، چون آن را روشن نگه میدارد. رنگهای روشن و لوازم هماهنگ یک فضای کوچک را به فضایی بسیار زیبا تبدیل میکند.
اتاق نشیمن مکانی برای پذیرایی از مهمانان است، پس اگر تلویزیون شما در این مکان قرار دارد، بهترین کار این است که از رنگهای جیغ دوری کنید چرا که ممکن است بعضی از مهمانان را از خود زده کند. به جای آن میتوانید از رنگ های اولیه همچون سفید، کِرِم، خاکستری، قهوهای و بِژ استفاده کنید. این نمونه رنگها انتخاب بسیار مناسبی میباشند چرا که با تمامی فضاها میتوانند هماهنگ شوند. در عین حال استفاده کردن بسیار کم و محدود از رنگ صورتی موجب پدید آمدن یک دکوراسیون نشیمن بسیار خاص و جالب میگردد.


” کناف بهتر است یا رابیتس ؟ “
کناف و رابیتس از چند منظر با هم مقایسه میشوند:
1. زمان اجرا :
• در سیستم رابیتس و گچکاری کار در سه مرحله جوشکاری، بستن صفحات رابیتس و گچ کاری انجام میشود.
اجرای ۳۶ متر طول آرماتوربندی با جوشکاری و رابیتسبندی و گچ خاک و گچ سفید، بیش از ۱۰ روز طول خواهدکشید (۲ روز آرماتوربندی و رابیتسکاری، ۴روز گچ خاک و ۴ روز گچ سفید). همچنین در این سیستم زمان برای خروج نخالههای ایجاد شده و خشک شدن گچ خاک نیز اضافه میشود.
• در سیستم کناف (ساخت و ساز خشک ) نیازی به جوشکاری نیست زیرا اتصالات سقف کاذب کناف به صورت پیچ و میخ به سقف اصلی متصل میشوند.
اجرای ۳۶ متر طول کناف برای پذیرایی با متراژ ۸۰ مترمربع و با اکیپ دو نفره، ۲ روز طول میکشد.
در این مقایسه مشخص میگردد که از نظر زمانی سرعت اجرای سقف کاذب کناف ،بسیار بالاتر و تقریبا ۴ الی ۵ برابر رابیتس میباشد.
2. هزینه اجرا :
مقایسه هزینه اجرای کناف و رابیتس، همواره با اختلاف نظرهای زیادی میان طرفداران هر کدام از این دو همراه است، اما درصورتی که تک تک پارامترهای مستلزم هزینه در شرایط برابر بررسی شود میتوان گفت اگر چه از لحاظ هزینه ظاهری قیمت هر دو نوع سقف کاذب در یک محدوده است اما واقعیت این است که زمان، خود یک هزینه و سرمایه است. هزینههای برق و جوشکاری، حمل و نقل به دلیل حجم بیشتر مصالح مربوط به سقف رابیتس، تخلیه نخالههای ساختمانی پس از کار و نظافت آن قابل توجه و تامل میباشد. در نتیجه هزینههای جانبی رابیتس و گچ از کناف بیشتر خواهد بود.
3. وزن بار مرده:
وزن هر متر مربع بسته به طرحهای مختلف متفاوت است؛ اما به طور متوسط:
• در سیستم کناف:
وزن هر متر مربع پانل ۸.۳ کیلوگرم میباشد. همچنین در هر متر مربع ۶ متر طول سازه بکار گرفته میشود که بطور متوسط وزن هر متر طول سازه ۰.۷ کیلو میباشد. در نتیجه وزن هر متر مربع اجرای طرح با کناف حدودا ۱۳ کیلوگرم میباشد. و این یعنی نهایت سبکسازی در ساختمانها که بسیار حائز اهمیت است.
• در سیستم رابیتس کاری:
وزن هر متر مربع رابیتس ۱ کیلوگرم، آرماتوربندی ۵ کیلوگرم و هر متر مربع اجرای نور مخفی با گچ به ضخامت گچ بستگی دارد. ولی بطور متوسط در حدود ۴۰ کیلوگرم است. در نتیجه مجموع وزن هر متر مربع نور مخفی با گچ و رابیتس ۴۵ کیلوگرم میباشد.
در نتیجه از نظر مقایسه وزن حاصل از بار مرده سقف کاذب کناف و رابیتس ، سبکی قابل توجه کناف بدیهی خواهد بود.
4. نگهداری مصالح:
کناف مصالح مورد نیاز کمتری را برای اجرا نیاز دارد. شاید این مسئله در ابتدا اهمیت چندانی نداشته باشد ولی در سیستم رابیتس برای نوسازی یک آپارتمان ۵ واحده شما نیاز به صدها کیسه گچ ۵۰ کیلویی دارید که حمل آنها به طبقات بالا (به خصوص اگر بالابری برای این کار نداشته باشید) بسیار سخت میباشد. در صورتی که حمل دهها ورق کناف ۲۰ کیلویی زمان و انرژی کمتری میبرد.همچنین نگهداری کناف در کارگاه با توجه به مقاومت نسبی آن به رطوبت، نسبت به کیسههای گچ ، راحتتر میباشد.
5. ترمیم پذیری و سهولت در تغییرات :
در ساختمانها پس از گذر زمان، ممکن است لولههای تاسیساتی عبور کرده از سقف کاذب به تدریج فرسوده و در مواردی به نشت مایعات بیانجامد. همچنین مشاهده میشود، پس از گذر ۱۰ الی ۱۵ سال از عمر یک واحد مسکونی تمایل به تغییرات دکوراسیون (بازسازی ساختمان) احساس میشود. در این شرایط به جرات میتوان گفت کناف به دلیل سهولت بیشتر در باز و بسته کردن، ایجاد دسترسی و ترمیم، عدم استفاده از جوشکاری و آسیب به سرامیک، شیشهها و سایر اجزا، تعداد نفرات کم، سرعت بسیار بالا و رنگ پذیری کار بلافاصله پس از پایان حرف اول را میزند.
6. تعداد نفرات اجراکننده :
همانطور که بیان شد کار سقف کاذب رابیتس و گچ با سه گروه جوشکار، رابیتس بند و گچکار یا نهایتا دو گروه جوشکار و رابیتس بند و گچ کار قابل اجراست که همین فرایند در کار اجرای سقف کاذب کناف فقط با یک اکیپ دو نفره برای هر واحد قابل اجرا می باشد.
7. از لحاظ کیفیت:
اگر کار کناف توسط اکیپ ماهر انجام شود از نظر کیفیت عاری از هرگونه نقص و مشکل خواهد بود اما اگر با رعایت استانداردها و ضوابط انجام نشود و در مراحل نصب از گروه باتجربه استفاده نشود، نمیتوان توقع نتیجه مطلوب را داشت. چنانچه در هنگام نصب این سقفها نکات اجرایی رعایت نگردد شاهد ترک خوردن و باز شدن گوشه های آن پس از مدتی خواهیم بود. به طور کلی وقتی تمام تمرکز کارفرما روی پایین آوردن قیمت تمام شده باشد و تمرکز توجه از کیفیت و تجربه و مهارتهای مدیریتی و اجرایی پیمانکار برداشته شود، انتظار کیفیت، عاقلانه نیست.
8. تمییز کاری:
از دیگر مزایای کناف میتوان به تمیزی کار نسبت به گچکاری اشاره کرد. اجرای کناف به غیر از کمی گرد و خاک دردسر دیگری ندارد ولی گچ کاری اصولا کار کثیفی بوده و پس از اجرا نیازمند تمیزکاری زیادی است.
9. از لحاظ مقاومت:
انتخاب و استفاده از سقف کاذب مناسب در ساختمانهای تجاری-اداری و مسکونی مقاوم شدن ساختمان و کم شدن بار مرده ساختمان را در بر داشته و ضامن ایمنی و سلامت ساکنین در بلایای طبیعی نظیر زلزله و آتش سوزی است. برای رسیدن به این منظور، هم در طراحی سازه و هم متعلقات غیر سازهای باید مقاوم سازی صورت پذیرد و اثرات متعلقات غیر سازهای نیز مورد توجه قرار گیرد. سیستم ساخت و ساز خشک کناف با سبک سازی، استفاده از مصالح مقاوم و بکارگیری سیستم های انعطاف پذیر راهکاری موثر در ایمن سازی در برابر زلزله ارائه داده است. طبق مشخصات فنی شرکت کناف سقفهای کاذب کناف مقاومت چشمگیری در مقابل زلزله داشته و بیش از 14 برابر مقاومتر از زلزله خیزترین نقطه ایران میباشند. رابیتس نیز در برابر زلزله، مقاومت دارد اما خود نیز میتواند مسبب افزایش فشارها و خطرات ناشی از زلزله گردد. در اثر آسیب و تخریب موضعی ساختمان در وقوع زلزله تحت یک بار موضعی و ضربه ناشی از ریزش اجزاء سازه قرار میگیرد و علاوه برحذف اجزا و المانهای سازه، باردینامیکی ناشی از زلزله با بار آوار ترکیب شده و بارافزایش یافته جدیدی را ایجاد میکند. در اینجا دو بحث کلی وجود دارد یکی اجرای صحیح اتصالات جوش و اتصال مناسب المانهای سقف که اکثر مهندسان آرشیتکت تا حد امکان تمایل به جوشکاری در اجرای معماری داخلی بالاخص سقف کاذب ندارند. یکی از عیوب جوش دستی بحث ﺗﺮک میباشد که از زﯾﺎنﺑﺎرﺗﺮﯾﻦ ﻣﻌﺎﯾﺐ ﺟﻮش به حساب میآید. و همچنین سنگینی ناشی از بار که جوش میبایست تحمل کند( حدود ۴۵ کیلوگرم بر متر مربع). ولی در سقف کاذب کناف به ندرت و بطور غیر مستقیم در موارد لازم از جوش استفاده میشود. همچنین یکی از مشکلاتی که در اجرای سقف گچ و رابیتس احتمال وقوع دارد برای اتصال آرماتور به تیرچه باید قسمتی از بتن تیرچه کنده شود تا آلماتور مشخص شود. لذا باعث تضعیف و کاهش مقاومت تیرچه خواهد شد.
10. انعطاف پذیری در اشکال هندسی:
اگرچه رابیتس کاری انعطاف بیشتری برای ایجاد اشکال هندسی و قوسها دارد. اما گچبریهایی که به حالت سنتی و با دست ساخته میشوند، با توجه به نیاز معماران امروز، بسیار زمان بر و کم کاربرد است. به همین منظور در اجرای سقف کاذب کناف برای ایجاد گچبری در لبهها و طرحهای سنتی میتوان از گچبری های پیشساخته و آماده استفاده کرد.